Laatste Nieuws

Emigreren met een gezondheidsformulier naar Spanje

Sta je op het punt om naar Spanje te vertrekken met het vliegtuig? Op dit moment krijgt iedereen die op een vliegveld in Spanje aankomt een formulier dat ter plekke ingevuld moet worden. Met de zgn. ¨public health passenger locater card¨ wordt jouw naam, contactgegevens, vluchtgegevens en jouw verblijfplaats geregistreerd.Tevens wordt jouw lichaamstemperatuur gemeten. Deze moet lager zijn dan 37,5 graden.

Emigreren en Spaans of Nederlands testament

In Spanje zijn er nog steeds makelaars /gestors die hun klanten aanraden een Spaans testament voor hun Spaanse woning op te laten maken. Een Spaans testament is niet nodig, je kan dit ook regelen in een Nederlands testament.

Emigratie begeleiding weer deels hervat tijdens fase 1 provincie Alicante

Sinds 18 mei zit het gehele Comunidad Valenciana in fase 1. Dit betekent dat wij en onze klanten zich binnen de provincie Alicante vrij mogen bewegen. Ook is het toegestaan om mensen op afspraak te ontmoeten. Afgelopen week hebben we volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden en deels ons werk weer opgepakt. Blij dat we weer iets kunnen betekenen!

Bereikbaarheid tijdens lockdown Coronavirus in Spanje

Via de telefoon en mail krijgen wij veel vragen over emigreren naar Spanje en gaan wonen aan de Costa Blanca Noord. Ook wordt ons regelmatig gevraagd of het mogelijk is om even langs te komen. Helaas dit laatste is niet toegestaan. Wij mogen nu geen bezoekers ontvangen.

JC COSTA BLANCA WENST JOU EEN GOED PAASWEEKEND!

Het is een bizarre paastijd. In Spanje is de Semana Santa, de heilige week, een belangrijk religieus feest met vele processies en kerkdiensten. Ook is de periode rondom Pasen een favoriete vakantieweek omdat normaal gesproken de scholen twee weken gesloten zijn. Nu i.v.m. lockdown blijven we met zijn allen in huis. Quedamos en casa.

Pasen in Spanje - Pascua en España - Mona de Pascua

Pasen 2020 is anders, geen kerkdiensten en processies en de Spanjaarden die naar de kustgebieden willen reizen worden tegengehouden. Wel blijft de Mona de Pascua aanwezig. Hoewel de verkoop dit jaar met 40% gedaald is. De mona is een dessert van grote traditie in de hele Middellandse Zee. Deze lekkernij wordt geassocieerd met het feest van de Heilige Week(de Paasweek).

Met pensioen en/of uitkering emigreren naar Spanje

Wist je dat.... als jij met een pensioen of uitkering naar het Spanje emigreert jij en jouw gezinsleden verdrachtsgerechtigde zijn, jij en jouw gezinsleden recht hebben op zorg in jouw woonland (Spanje), dat alle verdrachtsgerechtigden in Spanje gezien worden als pensionistas, er een vereniging is die de belangen van alle verdrachtsgerechtigden in het buitenland behartigd (VBNGB), dat de VBNGB vanuit oorsprong ontstaan is in Spanje,124 leden heeft die woonachtig zijn in Spanje en waarvan zelfs 110 leden wonen in het Comunidad Valenciana.

Emigreren naar Spanje en situatie corona virus aan Costa Blanca

Jouw emigratie naar Spanje staat voor de deur! Je vertrekt binnenkort naar Spanje om te emigreren en te gaan wonen aan de Costa Blanca Noord. Of je bent net dit weekend aangekomen in Spanje na een lange autorit vanuit Nederland of België. Wat tref je nu aan? Hoe nu verder hier aan de Costa Blanca i.v.m. corona virus en het alarm stadium waarin Spanje volledig LOCKDOWN is.

Bijdrage Seguridad Social als autonomo in Spanje 2020

Emigreren naar Spanje in 2020 en werken als zelfstandige (autónomo) in Spanje. Sinds een aantal jaren stimuleert de Spaanse overheid startende ondernemers met een stimuleringsregeling. Dit is interessant voor degenen die net geëmigreerd zijn of nog gaan emigreren naar Spanje en willen gaan werken als autónomo. Vanaf 1 januari 2020 kunnen nieuwe zelfstandigen een jaar lang profiteren van een maandelijkse premie van maar € 60 per maand!

Website JC Costa Blanca emigreren naar Spanje populair

Onze website is sinds augustus 2016 in de lucht. Trots kunnen we zeggen dat we steeds meer bezoekers hebben. Afgelopen maand een record verbroken met meer dan 5000 paginabezoekers. De meest populaire zoektermen zijn emigreren naar Spanje en residencia aanvragen in Spanje.

Voorjaarsfeest Las Fallas 2020 in Valencia en Denia

Las Fallas (Spaans) of Falles (Valenciaans) is een traditioneel voorjaarsfeest in het Comunidad Valenciana. Het begint op de laatste zondag van februari en eindigt op 19 maart. In de stad Valencia en in Dénia kun je genieten van de Fallas feesten.

Feestdagen Spanje en provincie Alicante in 2020

Emigreren naar Spanje en wonen en werken aan de Costa Blanca Noord. Altijd erg handig om te weten wat de feestdagen zijn in Spanje en in de provincie Alicante. Het jaar 2020 begint met een lang weekend, 6 januari, Driekoningen, valt op een maandag Verder kan men in 2020 genieten van meerdere lange weekenden!