Laatste Nieuws

Las Fallas Costa Blanca Noord

Emigreren naar Spanje en feesten en tradities aan de Costa Blanca Noord. Las Fallas of Falles (in het Valenciaans), zijn begonnen in Dénia. Wist je dat……..

Stemmen vanuit buitenland na jouw emigratie naar Spanje

Wil jij vanuit Spanje jouw stem uitbrengen bij de verkiezing van het Europees Parlement op 23 mei 2019? Ook al woon je in Spanje, als kiesgerechtigde Nederlander kun je gewoon je stem uitbrengen als jij dat wilt. Je moet je wel eerst laten registreren bij de gemeente Den Haag

Voorjaars- en meivakantie Spanje 2019

Kent Spanje ook de voorjaars- paas en/of meivakantie? Een veel gestelde vraag van Nederlanders en Belgen die gaan emigreren naar Spanje met schoolgaande kinderen. Spanje kent geen voorjaarsvakantie en ook geen meivakantie. Spanje kent een paasvakantie. De scholen zijn dan twee weken gesloten.Toevallig dit jaar valt een deel van de paasvakantie in Spanje samen met de meivakantie in Nederland.

Nacht van San Juan aan de Costa Blanca

Emigreren naar Spanje? Maak dit mee: San Juan het begin van de zomer aan de Costa Blanca De nacht van San Juan is in vele landen een oud en traditioneel feest waarbij het begin van de zomer gevierd wordt.

Paspoort of ID-kaart verlengen in Spanje: La Nucia 11,12 en 13 juni 2018

Woon je in de regio Levante (Comunidad Valenciana of Murcia) en is jouw Nederlandse paspoort of ID kaart binnenkort verlopen? Het Consulaire Team van de Nederlandse ambassade te Madrid bezoekt op 11, 12 en 13 juni La Nucia om Nederlanders in de gelegenheid te stellen om onder bepaalde voorwaarden een aanvraag in te dienen voor een paspoort en/of identiteitskaart

Onderwijs Spanje in Castellaans of Valenciaans?

In welke taal wordt onderwijs gegeven in Spanje? De openbare basisscholen in het Comunidad Valenciana, waar de Costa Blanca deel van uitmaakt, maken binnenkort bekend hoe het onderwijs er voor het komende schooljaar er uit zal gaan zien.

Tapasroute in Dénia start weer

Houd jij van tapas eten? Kom dan naar Dénia aan de Costa Blanca Noord! De inmiddels bekende tapasroute in Dénia gaat vandaag weer van start. Tot en met 11 maart kan iedereen genieten van een lekkere tapa met een drankje voor slechts € 3

Emigreren en erfrecht Nederland en Spanje

Tot voor kort was de afwikkeling van erfenissen waarbij meer dan één land was betrokken door de uiteenlopende nationale regels een ingewikkelde en kostbare aangelegenheid. Nieuwe EU-wetgeving maakt erven over de grens gemakkelijker, omdat nu duidelijk wordt gemaakt in welk EU-land de rechtbank bevoegd is om de erfenis te behandelen en welke wetten de rechtbank moet toepassen.

Ga je werken als zelfstandige (autónomo) in Spanje in 2018?

Per 1 januari 2018 is er een aantal wijzigingen in de wet voor zelfstandigen, autónomos, in Spanje. Dit is interessant voor degenen die geëmigreerd zijn of gaan emigreren naar Spanje en willen gaan werken als autónomo. Vanaf 1 januari 2018 kunnen nieuwe zelfstandigen een jaar lang profiteren van een maandelijkse premie van maar € 50 per maand!

Spaanse tradities in december en januari

Vanaf half december verandert alles in Spanje! De kerstversieringen worden opgehangen in de straten, de winkels worden versierd. Met kerst komen de families graag samen om lekker samen te eten en drinken, feesten, en om cadeau´s te krijgen.