Laatste Nieuws

NIE en residencia aanvragen provincie Alicante in Coronatijd

De politiekantoren voor aanvragen NIE en Residencia zijn na de lockdown op 15 juni 2020 weer opengegaan. Vanaf de zomer 2020 tot en met eind 2020 gelukkig weer veel afspraken kunnen maken in de provincie Alicante en veel klanten blij gemaakt met een NIE nummer of een residencia kaart.

Ervaring met JC Costa Blanca, hulp en begeleiding emigreren Spanje

Hulp en begeleiding nodig bij emigreren naar Spanje en gaan wonen aan de Costa Blanca Noord? Afgelopen jaar hebben we al veel klanten kunnen helpen met hun emigratie naar Spanje. 2020 was een wat ander jaar dan normaal. Door COVID-19 heeft een aantal klanten hun emigratie moeten uitstellen omdat de grenzen in maart gesloten werden of om persoonlijke redenen besloten niet meer te gaan emigreren.

Scholen aan de Costa Blanca weer gestart in 2021

De kerstvakantie is voorbij. De scholen zijn weer begonnen aan de Costa Blanca! De meeste scholen in het basis-, en voortgezet onderwijs op donderdag 7 januari 2021. Een aantal scholen opent haar deuren weer vanaf a.s. maandag 11 januari 2021.

JC COSTA BLANCA WENST IEDEREEN HELE FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2021!

2020 wat een vreemd jaar! We zijn trots dat we onze klanten die ondanks COVID-19 in 2020 geëmigreerd zijn naar de Costa Blanca Noord hebben kunnen helpen in het proces van hun emigratie en met de start van en nieuw leven in Spanje JC Costa Blanca wenst iedereen hele fijne feestdagen en een goed, mooi en vooral gezond 2021!

Emigreren naar Spanje, verplichte COVID-19 test vanaf 23 november 2020

Een verplichte PCR-test voor reizigers naar Spanje per 23 november. Spanje doet wat de Europese Commissie heeft voorgesteld: het laat de Europese binnengrenzen open, maar stelt eisen aan reizigers die uit gebieden met een hoog risico komen. Dit geldt voor iedereen die met het vliegtuig of met de boot naar Spanje komt!

Feestdag 9 oktober aan de Costa Blanca

9 oktober is in het Comunidad Valenciana een feestdag, día de la Comunidad Valenciana Het is de dag waarop koning Jaime I in 1238 officieel zijn intrede deed in Valencia en de stad bevrijdde van de Moorse bezetters

Toegang publieke gezondheidszorg in Spanje in coronatijd

De gezondheidscentra in het Comunidad Valenciana, provincie Alicante, houden zich aan de richtlijnen van het Ministerie van Gezondheid. Men vraagt begrip van al haar inwoners. Eerste lijnzorg is in coronatijd vooral gericht op diagnose en behandeling van COVID-19.

Schooljaar 2020- 2021 Spanje, provincie Alicante

Het schooljaar 2020 - 2021 in het Comunidad Valenciana, provincie Alicante, start officieel vandaag op maandag 7 september en zal eindigen woensdag op 23 juni 2021 De schoolkalender met de vakantieperiodes in het schooljaar 2020-2021 is inmiddels bekend

Scholen in Spanje weer van start na 6 maanden en COVID-19 proof

Na 6 maanden niet naar school te zijn geweest gaan de kinderen in Spanje weer naar school. Maandag 7 september begint officieel het nieuwe schooljaar 2020 - 2021 in Spanje Per regio, per plaats en per school zijn afspraken gemaakt en maatregelen getroffen om de terugkeer naar school zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.

Emigreren met een gezondheidsformulier naar Spanje

Sta je op het punt om naar Spanje te vertrekken met het vliegtuig? Op dit moment krijgt iedereen die op een vliegveld in Spanje aankomt een formulier dat ter plekke ingevuld moet worden. Met de zgn. ¨public health passenger locater card¨ wordt jouw naam, contactgegevens, vluchtgegevens en jouw verblijfplaats geregistreerd.Tevens wordt jouw lichaamstemperatuur gemeten. Deze moet lager zijn dan 37,5 graden.

Emigreren en Spaans of Nederlands testament

In Spanje zijn er nog steeds makelaars /gestors die hun klanten aanraden een Spaans testament voor hun Spaanse woning op te laten maken. Een Spaans testament is niet nodig, je kan dit ook regelen in een Nederlands testament.

Emigratie begeleiding weer deels hervat tijdens fase 1 provincie Alicante

Sinds 18 mei zit het gehele Comunidad Valenciana in fase 1. Dit betekent dat wij en onze klanten zich binnen de provincie Alicante vrij mogen bewegen. Ook is het toegestaan om mensen op afspraak te ontmoeten. Afgelopen week hebben we volop gebruik gemaakt van de mogelijkheden en deels ons werk weer opgepakt. Blij dat we weer iets kunnen betekenen!

Bereikbaarheid tijdens lockdown Coronavirus in Spanje

Via de telefoon en mail krijgen wij veel vragen over emigreren naar Spanje en gaan wonen aan de Costa Blanca Noord. Ook wordt ons regelmatig gevraagd of het mogelijk is om even langs te komen. Helaas dit laatste is niet toegestaan. Wij mogen nu geen bezoekers ontvangen.

JC COSTA BLANCA WENST JOU EEN GOED PAASWEEKEND!

Het is een bizarre paastijd. In Spanje is de Semana Santa, de heilige week, een belangrijk religieus feest met vele processies en kerkdiensten. Ook is de periode rondom Pasen een favoriete vakantieweek omdat normaal gesproken de scholen twee weken gesloten zijn. Nu i.v.m. lockdown blijven we met zijn allen in huis. Quedamos en casa.