Laatste Nieuws

Toegang publieke gezondheidszorg in Spanje in coronatijd

De gezondheidscentra in het Comunidad Valenciana, provincie Alicante, houden zich aan de richtlijnen van het Ministerie van Gezondheid. Men vraagt begrip van al haar inwoners. Eerste lijnzorg is in coronatijd vooral gericht op diagnose en behandeling van COVID-19.

NIE en residencia aanvragen door JC Costa Blanca 2021

Ondanks de COVID-19 maatregelen en reisbeperkingen hebben toch veel Nederlanders en Belgen hun emigratie in gang gezet. Het eerste kwartaal van 2021 hebben we onze klanten weer blij gemaakt met een NIE nummer of een residencia kaart. NIE nummer en residencia zijn een standaard onderdeel van onze emigratie pakketten.

Ervaringen, hulp en begeleiding bij emigreren naar Spanje in 2021

In de eerste maanden van 2021 hebben we al weer veel klanten kunnen helpen in het proces van hun emigratie naar Spanje. Ondanks COVID-19 en de maatregelen zijn we blij dat we een aantal klanten hebben kunnen verwelkomen aan de Costa Blanca Noord. Nieuwsgierig naar hun bevindingen en ervaringen? Tevreden klanten daar doen we het allemaal voor............

JC COSTA BLANCA WENST JOU FIJNE PAASDAGEN!

2021 is ook een ander jaar met Pasen. In Spanje is de Semana Santa, de heilige week, een belangrijk religieus feest met normaal vele processies en kerkdiensten. Ook is de periode rondom Pasen een favoriete vakantieweek omdat de scholen twee weken gesloten zijn. Nu i.v.m. reisbeperkingen en COVID-19 maatregelen blijven we met zijn allen veilig in de eigen autonomo regio. JC Costa Blanca wenst jou een goed paasweekend toe - ¡Feliz Pascua!

Pasen in Spanje - Semana Santa 2021

Semana Santa, de Heilige Week of ook wel Goede Week genoemd, is één van de belangrijkste en meest traditionele religieuze feest in Spanje Normaliter bestaat het uit diverse dagen waarbij er in heel Spanje processies zijn met veel wierook en veel publiek langs de kant In 2021 zijn er geen processies vanwege de pandemie van het coronavirus en is vrij reizen buiten de eigen autonomo regio niet toegestaan

Emigreren naar Spanje en Vaderdag

Vaderdag in Spanje wordt op 19 maart gevierd. Het maakt niet uit op welke dag van de week dit valt. Vaderdag is elk jaar op 19 maart. Waarom 19 maart? En niet op een zondag in juni?

Corona maatregelen Spanje tijdens Pasen 2021

Vanaf 15 maart 2021 heeft de president van het Comunidad Valenciana een aantal versoepelende maatregelen bekend gemaakt De maatregelen zijn geldig tot 12 april 2021 Horeca is open, avondklok blijft en buitengrens van het Comunidad Valenciana blijft gesloten

NIE en residencia aanvragen provincie Alicante in Coronatijd

De politiekantoren voor aanvragen NIE en Residencia zijn na de lockdown op 15 juni 2020 weer opengegaan. Vanaf de zomer 2020 tot en met eind 2020 gelukkig weer veel afspraken kunnen maken in de provincie Alicante en veel klanten blij gemaakt met een NIE nummer of een residencia kaart.

Ervaring met JC Costa Blanca, hulp en begeleiding emigreren Spanje

Hulp en begeleiding nodig bij emigreren naar Spanje en gaan wonen aan de Costa Blanca Noord? Afgelopen jaar hebben we al veel klanten kunnen helpen met hun emigratie naar Spanje. 2020 was een wat ander jaar dan normaal. Door COVID-19 heeft een aantal klanten hun emigratie moeten uitstellen omdat de grenzen in maart gesloten werden of om persoonlijke redenen besloten niet meer te gaan emigreren.

Scholen aan de Costa Blanca weer gestart in 2021

De kerstvakantie is voorbij. De scholen zijn weer begonnen aan de Costa Blanca! De meeste scholen in het basis-, en voortgezet onderwijs op donderdag 7 januari 2021. Een aantal scholen opent haar deuren weer vanaf a.s. maandag 11 januari 2021.

JC COSTA BLANCA WENST IEDEREEN HELE FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2021!

2020 wat een vreemd jaar! We zijn trots dat we onze klanten die ondanks COVID-19 in 2020 geëmigreerd zijn naar de Costa Blanca Noord hebben kunnen helpen in het proces van hun emigratie en met de start van en nieuw leven in Spanje JC Costa Blanca wenst iedereen hele fijne feestdagen en een goed, mooi en vooral gezond 2021!

Emigreren naar Spanje, verplichte COVID-19 test vanaf 23 november 2020

Een verplichte PCR-test voor reizigers naar Spanje per 23 november. Spanje doet wat de Europese Commissie heeft voorgesteld: het laat de Europese binnengrenzen open, maar stelt eisen aan reizigers die uit gebieden met een hoog risico komen. Dit geldt voor iedereen die met het vliegtuig of met de boot naar Spanje komt!

Feestdag 9 oktober aan de Costa Blanca

9 oktober is in het Comunidad Valenciana een feestdag, día de la Comunidad Valenciana Het is de dag waarop koning Jaime I in 1238 officieel zijn intrede deed in Valencia en de stad bevrijdde van de Moorse bezetters