Emigreren naar Spanje en gebruik Nederlands rijbewijs in Spanje

Emigreren naar Spanje - Gebruik Nederlands rijbewijs in Spanje

Op vragen van Nederlanders in Spanje die worden geconfronteerd met tegenstrijdige informatie van lokale autoriteiten over het gebruik van een Nederlands (EU-) rijbewijs, informeert de Ambassade u graag als volgt:

Nederlanders woonachtig in Spanje kunnen gebruik (blijven) maken van hun Nederlandse rijbewijs tot het einde van de geldigheid van dit rijbewijs:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/mag-ik-met-mijn-nederlandse-rijbewijs-in-het-buitenland-aan-het-verkeer-deelnemen

Het verlengen van een rijbewijs kan, voor in Spanje woonachtige (en dus bij de gemeente in Nederland uitgeschreven) Nederlanders alleen in Spanje. Dit betekent echter dat dan een Spaans (EU-) rijbewijs dient te worden aangevraagd. Het is niet mogelijk om in Spanje een Nederlands (EU-) rijbewijs te verkrijgen.

Bovenstaande is EU-regelgeving en moet daarom ook op deze manier worden uitgedragen door de Spaanse -lokale- autoriteiten.

De Spaanse “Dirección General de Tráfico” bevestigt deze informatie, klik hier

Voor het verkrijgen van een Spaans (EU-) rijbewijs moet overigens wel voldaan worden (door Nederlanders e.a. EU-burgers) aan dezelfde vereisten die de Spaanse autoriteiten stellen aan de afgifte van een rijbewijs aan Spaanse burgers.

Kijk voor de procedure ook op de website van JC Costa Blanca onder Spaans rijbewijs

Hulp en begeleiding nodig bij emigreren naar Spanje?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op
Wij helpen je graag verder aan de Costa Blanca!
 
 
Deel dit bericht