Stemmen vanuit buitenland na jouw emigratie naar Spanje

Wil jij vanuit Spanje jouw stem uitbrengen bij de verkiezing van het Europees Parlement op 23 mei 2019? Ook al woon je in Spanje, als kiesgerechtigde Nederlander kun je gewoon je stem uitbrengen als jij dat wilt. Je moet je wel eerst laten registreren bij de gemeente Den Haag

Emigreren naar Spanje en stemmen als kiezer buiten Nederland

Als jij voor Nederland wil stemmen wanneer je in Spanje woont, moet je zijn geregistreerd als kiezer buiten Nederland. Bij iedere verkiezing krijgt je de documenten die jij nodig hebt om te stemmen per post toegestuurd. 
Bent je al geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En heb jij ook de verkiezingen van het Europees Parlement aangeklikt? Dan hoeft je niets meer te doen. Jij krijgt jouw documenten automatisch per post toegestuurd:

  • Rond 28 februari 2019 stuurt unit Verkiezingen jou de briefstembewijs, de retourenveloppen en een instructiefolder
  • Ongeveer 4 weken voor de verkiezing verstuurt unit Verkiezingen (afhankelijk van wat jij zelf hebt aangegeven) per post of e-mail het stembiljet en de kandidatenlijst.

    Ben jij nog niet geregistreerd als kiezer buiten Nederland?  Maar wil je wel jouw stem uitbrengen? Om mee te kunnen stemmen bij de Europese Parlementsverkiezingen, kun je je tot en met 11 april 2019 registreren.
Klik hier voor meer informatie over stemmen bij de verkiezing van het Europees Parlement als je in het buitenland woont


Bronvermelding: Rijksoverheid en gemeente Den Haag


Deel dit bericht